کد مطلب: 07764.html
احتمال خطای سایر رانندگان در برابر خوردروهای سنگین زیاد است زیرا آنها شناخت کاملی از قابلیتها و محدودیتهای خودروهای سنگین نداشته و از آنها انتظاری مشابه با خودروی خود دارند. از این رو کشورهای بسیاری در صدد کاهش میزان خطرات ناشی از تردد این قبیل خودروها در جادهها هستند و چاره بسیاری برای آنها اندیشیدهاند.
۱۹ مهر ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۰
رانندگی با خودروی سنگین؛ «مهارت» در معرض «خستگی»
به گزارش
رنت لوکس به نقل از اخبار خودرو ،در بخش نخست این - چرخگیر ملارد - مطلب گفتیم که سهم تصادفات وسایل نقلیه سنگین در مقایسه با خودروهای سبک بیشتر است و با توجه به مشخصات فیزیکی این - چرخگیر ملارد - وسایل درصد قابل توجهی از تصادفات را در برمیگیرند. خودروهای - چرخگیر ملارد - سنگین ویژگیهای فیزیکی متفاوتی در مقایسه با وسایل نقلیه سبک دارند. همچنین متوسط میزان مسافت طیشده توسط این وسایل در مقایسه با خودروهای سواری بیشتر است. هرچند رانندگان این نوع وسایل نقلیه معمولا از تبحر و تجربه بیشتری برخوردار بوده اما بیشتر در معرض خستگی هستند. بهعلاوه قدرت - چرخگیر ملارد - مانور، شتاب و ترمزگیری این وسایل کمتر است. احتمال خطای سایر رانندگان در برابر خوردروهای سنگین زیاد است زیرا آنها شناخت کاملی از قابلیتها و محدودیتهای خودروهای سنگین نداشته و از آنها انتظاری مشابه با خودروی خود دارند. از این رو کشورهای بسیاری در صدد کاهش - چرخگیر ملارد - میزان خطرات ناشی از تردد این قبیل خودروها در جادهها هستند و چاره بسیاری برای آنها اندیشیدهاند. ازجمله این کشورها میتوان به استرالیا، ایالت نیوساوتولز اشاره کرد که تدابیر ایمنی کاملی را برای خودروهای سنگین در نظر - چرخگیر ملارد - گرفته است. روز گذشته - چرخگیر ملارد - به توضیح - چرخگیر ملارد - مختصر برخی ویژگیهای ایمنی این خودروها - چرخگیر ملارد - پرداختیم و در بخش دوم این مطلب نیز سایر - چرخگیر ملارد - تکنولوژیهای ایمنی این ایالت را بررسی خواهیم کرد.
اطلاعات بیشتر در مورد چرخگیر ملارد اینجا است
قفل و اندیکاتور پیچهای چرخ
بررسی اینکه پیچهای تعبیهشده - چرخگیر ملارد - روی چرخها بعد از هر بار تعویض محکم بسته شدهاند یا خیر، از اهمیت بسیاری در خودروهای سنگین برخوردار است. اندیکاتور پیچهای چرخها در واقع - چرخگیر ملارد - کلاهکهایی پلاستیکی با ظاهری ششضلعی هستند که روی هر یک از پیچ چرخها فیکس میشوند و با قرار گرفتن در کنار یکدیگر و - چرخگیر ملارد - قفل کردن پیچها، اجازه چرخیدن و بازشدن آنها را به مرور زمان نمیدهند. از این رو به یکی از ملزمات در خودروهای سنگین - چرخگیر ملارد - تبدیل شدهاند که میتوانند ایمنی این خودروها را دوچندان کنند.
ترمز ABS
سیستم ترمز ABS یا همان سیستم ترمز ضدقفل (Anti-lock braking systems) به منظور استفاده در شرایط نگهداشتن ناگهانی یک - چرخگیر ملارد - خودرو و جلوگیری از لیز - چرخگیر ملارد - خوردن خودرو در مسیرهای لغزنده طراحی شده است. ترمزهای ضد قفل خطرهای این واقعهی ترسناک را کاهش میدهد. یک چرخ در حال لیز خوردن (بهطوری که سطح تماس تایر نسبت - چرخگیر ملارد - به زمین سر بخورد) - چرخگیر ملارد - نسبت به چرخی که لیز نمیخورد نیروی اصطکاک کمتری دارد. ترمزهای ضدقفل با - چرخگیر ملارد - جلوگیری کردن از سر خوردن چرخها هنگام ترمز کردن، دو مزیت را به وجود میآورند، توقف زودتر خودرو و امکان هدایت خودرو هنگام ترمز کردن. پردازنده مرکزی خودرو با کمک سنسورهای موجود - چرخگیر ملارد - در هر چرخ، سرعت دوران چرخها - چرخگیر ملارد - را در - چرخگیر ملارد - حالت ترمزگیری بررسی میکند. در صورتی که سرعت دوران یکی از چرخها نسبت به سایر چرخها متفاوت باشد، پردازنده با فرمان لازم به سوپاپ الکتریکی سیلندر ترمز، میزان فشار درون سیلندر را تغییر میدهد که با این کار میزان نیروی ترمز وارده به چرخ تغییر میکند و چرخ از حالت بحرانی خارج میشود. پس احتمال قفل شدن آن نیز کم میشود. روند بالا به صورت مداوم و با سرعت زیاد انجام میشود، بهطوری که در هر دقیقه بین ۱۵ تا ۲۰ مرتبه این روند تکرار میشود.
ترمزهای دیسکی
ترمز دیسکی، گونهای از ترمز است که در آن، لنتهای ترمز، توسط پیستونی که درون کالیپر تعبیهشده روی دوطرف دیسکی که به چرخ یا اکسل یا هردو متصل میشود، فشرده میشوند و عمل ترمزگیری انجام میشود. این مجموعه، توسط نیروی مکانیکی، هیدرولیکی، پنوماتیکی یا الکترومغناطیسی عمل میکند. در این ترمزها، لنتها بهجای رینگ، به - چرخگیر ملارد - روتور - چرخگیر ملارد - فشار وارد میکنند. نیرو نیز از طریق سیم ترمز منتقل نمیشود بلکه این کار به صورت هیدرولیک انجام میگیرد. اصطکاک بین لنت و - چرخگیر ملارد - دیسک باعث میشود سرعت دیسک پایین بیاید. خودروی در حال حرکت دارای مقدار - چرخگیر ملارد - معینی انرژی جنبشی است و ترمز مجبور میشود برای متوقف کردن خودرو این انرژی را از بین ببرد. هر بار - چرخگیر ملارد - که خودرو متوقف میشود، ترمزها انرژی جنبشی را - چرخگیر ملارد - به گرما تبدیل میکنند. اصطکاک بین لنت و دیسک باعث - چرخگیر ملارد - تولید این گرما میشود. بیشتر دیسکها سوراخ سوراخ و دارای تیغههایی هستند که هوا را به جریان میاندازند و دیسک را خنک میکنند.
سیستم LDWS
سیستم LDWS (Lane Departure Warning System) یا سیستم هشدار خروج از خطوط، سیستمی است که خودرو از طریق آن می تواند به حرکت خود - چرخگیر ملارد - بین خطوط ادامه دهد و در صورت خروج از بین خطوط مسیر حرکت، به راننده خودرو اطلاعرسانی کند و حتی در بعضی از - چرخگیر ملارد - انواع آن کنترل - چرخگیر ملارد - فرمان را به دست بگیرد. این سیستم با - چرخگیر ملارد - استفاده از دوربینی که - چرخگیر ملارد - توانایی تشخیص خطوط مسیر حرکت را دارد و تحلیل این اطلاعات توسط یونیت کنترلی خود وضعیت کلی خودرو را نسبت به خطوط مسیر میسنجد و با ارسال هشدار به راننده در صورت خروج از بین خطوط، خودرو را در مسیر نگه میدارد و خطرها و حوادث احتمالی کاهش میدهد.
چراغهای - چرخگیر ملارد - خودکار روز
در سیستم روشنایی روز، چراغهای خاصی در جلوی خودرو با روشن کردن اتومبیل به طور خودکار فعال میشوند. تا چندی قبل، چراغ هایی خارج از - چرخگیر ملارد - مجموعه چراغ های جلو این وظیفه را بر عهده داشتند ولی در سالهای اخیر، با استفاده از فناوری لامپهای بسیارکممصرف LED و جانمایی - چرخگیر ملارد - آنها در مجموعه چراغهای جلو، سوای صرفهجویی در - چرخگیر ملارد - مصرف انرژی، در نمای - چرخگیر ملارد - بیرونی نیز زیبایی خاصی - چرخگیر ملارد - به خودرو هدیه شده است. سیستم روشنایی در روز برای خودروها در جلوگیری از تصادفات و افزایش ایمنی راهها انجام شد که در یکی از مهمترین آنها سازمان مدیریت ایمنی ترافیک بزرگراه ایالات متحده مشخص کرد این سیستم در برخورد خودروهای روبهرو - چرخگیر ملارد - و کنار دو خودرو، تصادف با عابر پیاده، دوچرخهسوار و موتورسیکلت و همچنین کامیونها و ونها، کاهش چشمگیر ۵٫۷ درصدی در تعداد و شدت تصادف به دنبال داشته است. تاثیر چشمگیر - چرخگیر ملارد - این سیستم در کاهش برخوردهای روبهرو و پهلو در شرایط نامطلوب آبوهوایی و کمبود نور در طول روز به دلیل بهتر دیدهشدن خودرو توسط عابران و - چرخگیر ملارد - سایر وسایل نقلیه، موجب شده تا در سراسر دنیا به عنوان راهی ارزان برای جلوگیری ازتصادف شناخت شود.
فناوری تشخیص نقاط کور
سنسور تشخیص نقاط کور موجود در آینه کناری خودرو، وجود خودروی دیگری را در اطراف به شما هشدار میدهد. نحوه هشدار به این گونه است که روی آینه چراغی روشن میشود و سپس یا بوق میزند یا فرمان را میلرزاند. اگر قصد تغییر خط نداشته باشید (هیچ سیگنال چرخشی وجود نداشته باشد)، نور هشدار بهصورت - چرخگیر ملارد - پیوسته روشن میمانند ولی فلاش نزده و صدایی را از آن نمیشنوید. تشخیص نقاط کور - چرخگیر ملارد - یکی از تکنولوژیهای کلیدی بوده که با استفاده از دیگر فناوریهای موجود، دیدی ۳۶۰ به راننده میدهد که بدون توجه به سرعت خودرو، - چرخگیر ملارد - به او کمک میکند. این قابلیت به همراه - چرخگیر ملارد - دیگر آپشنها مانند کروز کنترل تطبیقی، سیستم هشدار خروج از خط، سنسور پارک جلو و عقب خودرو و همچنین دوربینهای موجود - چرخگیر ملارد - در اطراف - چرخگیر ملارد - اتومبیل باعث افزایش امنیت سرنشینان میشود. برخی از این موارد در مسافتهای طولانی کاربرد دارند و بعضی دیگر نیز از تصادف جلوگیریمیکنند.
سیستم دید گسترده در شب
سیستم ENV با استفاده از سیستم تصویرسازی با اشعه مادونقرمز کمک میکند تا رانندگان بتوانند در مسیرهایی که دید کمتری دارند، وجود موانع، افراد، حیوانات و دوچرخهسواران را تشخیص دهند. این سیستم به وسیله قرارگیری یک دوربین مادونقرمز در قسمت جلویی خودرو فعال میشود و با تصویرسازی از موانع این امکان را به رانندگان میدهد که فرصت بیشتری به منظور نشاندادن عکسالعمل داشته باشند.
چراغهای تطبیقی و چراغهای کناری
استفاده از دو نوع چراغ در خودروهای سنگین پیشنهاد میشود؛ چراغهای تطبیقی و چراغهای کناری. چراغهای تطبیقی در قسمت جلوی خودرو نصب میشوند اما بنا بر سرعت و ارتفاع وسیله نقلیه، نور را تنظیم کرده و نسبت به چراغهای معمولی، فاصله بیشتری - چرخگیر ملارد - را روشن میکند. از این رو ایمنی بیشتری را برای راننده و سرنشینان - چرخگیر ملارد - خود و سایر خودروها فراهم میآورد. چراغهای کناری تعبیهشده در خودروها سنگین، به روشن کردن اطراف خود کمک میکنند. از این رو پارک کردن در فضاهای تاریک را آسانتر و چرخش اینگونه خودروها را ایمنتر - چرخگیر ملارد - میکند.
سیستم هشداردهنده رادیو و GPS برای تقاطع ریل و جاده
در حال حاضر سیستمهای رادیویی وجود دارند که نزدیکشدن آنها را به تقاطع جاده و راهآهن از طریق شبکه رادیویی هشدار میدهد. هر چند سیستم GPS نیز مشابه این کار را انجام میدهد اما جیپیاسها از طریق مکان کار میکنند و نمیتوانند فاصله دقیق را به رانندگان گزارش دهند.
سیستمهای هشداردهنده حرکتهای روبهعقب
در حال حاضر سه - چرخگیر ملارد - تکنولوژی برای افزایش ایمنی و کاهش خطرات زمان حرکت دندهعقب خودرو وجود دارد؛ بوق ممتد، دوربین عقب و سنسور دندهعقب. بوق ممتد که صدای آن توسط افرادی شنیده میشود که خارج از وسیله نقلیه هستند و به آنها هشدار میدهد خودرو به سمت عقب حرکت میکند. دوربین عقب نیز محیط پشت وسیله نقلیه را در یک مانیتور به راننده نشان میدهد و از این طریق رانندگان متوجه اشیا و افرادی که پشت خودرو حضور دارند، خواهند شد. سنسور دنده عقب که در انتهای خودرو تعبیه شده است، از نزدیکشدن خودرو به یک جسم یا یک فرد خارج از آن - چرخگیر ملارد - خبر میدهد و با کم شدن فاصله آنها، فاصله بوقها نیز کم میشود.
سیستم تست الکل
سیستم تست الکل این الزام را برای راننده فراهم میآورد که پیش از رانندگی کردن با یک خودروی سنگین و به مراتب پرخطر، نفس عمیقی در دستگاه بکشد. این تکنولوژی کمک میکند که میزان الکل موجود در خون افراد مشخص شود و در صورتی که راننده از الکل استفاده کرده باشد، وسیله نقلیه متوقف - چرخگیر ملارد - خواهد شد. این سیستم در اکثر بازارهای خودرویی در دسترس است و دارندگان ناوگانهای خودروهای سنگین نیز میتوانند با تعبیه آنها در خودروها، از عملکرد رانندگان خود مطلع شوند و میزان خطرات - چرخگیر ملارد - ناشی - چرخگیر ملارد - از مصرف الکل را به حداقل برسانند.