به گزارش «رنت لوکس به نقل از اخبار خودرو»، بررسی وضعیت صنعت خودرو در دهه هشتاد شمسی موضوع دیگری است که در ادامه سلسله گفتوگوهای - مبلغ چرخگیر دزاشیب - روزنامه «دنیای خودرو» با مرتضی شفیعی از مدیران ارشد صنعت خودرو به آن پرداختیم. اینکه در دهه 80 چه اتفاقات مثبت و منفی برای این صنعت رخ داد، دوران اوج صنعت خودرو با تولید بیش از یکمیلیون و 600هزار دستگاه خودرو چگونه در ابتدای دهه 90 به پایان - مبلغ چرخگیر دزاشیب - رسید و چه کسانی - مبلغ چرخگیر دزاشیب - مقصر تکرار تولید خودروهای ازرده خارج بودند، در این گفتوگو مورد بررسی قرار گرفتند.
مبلغ چرخگیر دزاشیب برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید
در گفتوگوی پیشین درخصوص صنعت خودرو در دهه 70 بحث کردیم. اگر بخواهیم مروری بر دهه 80 - مبلغ چرخگیر دزاشیب - در صنعت خودرو بیندازیم، به چه مواردی خواهیم رسید؟
- مبلغ چرخگیر دزاشیب - همانطور که گفتم بهترین رخداد دهه ۷۰ در صنعت خودرو ایران، ایجاد یک زنجیره تامین بزرگ با بیش از یکهزار قطعهساز بود که موجب داخلیسازی بسیاری - مبلغ چرخگیر دزاشیب - از قطعات شد. بیراه نیست اگر ادعا کنیم تعریف پروژه سمند X7 و موفقیت آن بدون مشارکت قطعهسازان امکانپذیر نبود. در این راستا، آقایان رادنیا، رفعت و صفری - مبلغ چرخگیر دزاشیب - در گروه سایپا زحمات فراوانی کشیدند ولی نقش مهندس ویسه - مبلغ چرخگیر دزاشیب - در گروه ایرانخودرو بهعنوان مدیرعامل ساپکو در ایجاد و مدیریت زنجیره - مبلغ چرخگیر دزاشیب - تامین بسیار پررنگ است. ساپکو در مدیریت و آموزش و توسعه زنجیره تامین نقش اساسی داشت. بهطوریکه در ابتدای دهه ۸۰ مهندس ویسه با حکم وزیر وقت یعنی دکتر جهانگیری - مبلغ چرخگیر دزاشیب - به سمت ریاست سازمان گسترش انتخاب شد. - مبلغ چرخگیر دزاشیب - شروع دهه ۸۰ با دو واقعه مهم همراه بود، نخست حذف پیکان از خط تولید ایرانخودرو با دستور و پیگیری دکتر جهانگیری و دوم قرارداد سرمایهگذاری - مبلغ چرخگیر دزاشیب - مشترک (joint venture) با شرکت رنو فرانسه برای - مبلغ چرخگیر دزاشیب - تولید خودروهای متنوع روی پلتفرم مشترک X90. این قرارداد که با راهبری مهندس ویسه در ریاست ایدرو امضا - مبلغ چرخگیر دزاشیب - شد، درواقع نخستین قرارداد سرمایهگذاری برای تولید خودرو - مبلغ چرخگیر دزاشیب - بعد از انقلاب محسوب میشد.
ارائه خدمات مبلغ چرخگیر دزاشیب با ارزانترین قیمت
این قرارداد چگونه امضا شد؟
بعد از یک دهه تجربه، مدیران ارشد صنعت - مبلغ چرخگیر دزاشیب - خودرو در پاسخگویی به نیاز مشتریان و نیل - مبلغ چرخگیر دزاشیب - به اهداف، با چالش محدودیت در ارکان اصلی یعنی سرمایه و زمان مواجه شده بودند. - مبلغ چرخگیر دزاشیب - محصولاتی که تحتلیسانس شرکتهای خارجی تولید میشوند اگرچه سرمایهگذاری اولیه کمتری نیاز دارند، ولی قیمت محصول بهدلیل خرید خارجی قطعات، پرداخت تعرفه و عوارض گمرکی گران تمام میشود. از طرفی، تغییرات روی محصول و صادرات آن نیز تقریبا ناممکن است و حتی ساخت داخل قطعات بهدلیل خرید حقلیسانس از قطعهسازان خارجی زمانبر - مبلغ چرخگیر دزاشیب - و پرهزینه است. بنابراین بهطور متوسط ۵سال بهطول میانجامد تا میزان ساخت داخل، تیراژ تولید و قیمت تمامشده به حد قابلقبول و اقتصادی برسد. در این - مبلغ چرخگیر دزاشیب - هنگام معمولا با عدم همکاری طرف خارجی، بهدلایلی مانند حذف محصول از سبد تولیدات شرکت مادر و مشکلات مربوط به تامین قطعه یا مسائل سیاسی بینالملل نظیر تحریم، تولید متوقف و همه سرمایهگذاریهای انجامشده تلف میشوند. البته تولید - مبلغ چرخگیر دزاشیب - پراید و پژو استثناهایی بودهاند که بهدلیل طولانیشدن عمر محصول - مبلغ چرخگیر دزاشیب - و ساخت داخل کلیه قطعات و عدم وابستگی به شرکت مادر به سودآوری قابل قبولی رسیدند ولی طبیعتا با انتقاد مشتریان از قدیمیشدن محصولات مواجه - مبلغ چرخگیر دزاشیب - هستند.
هم اکنون برای مبلغ چرخگیر دزاشیب اقدام کنید
از آن دوران تاکنون همواره پیشرفت آهسته داخلیسازی برخی محصولات را به نداشتن توجیه اقتصادی و تیراژ غیرقابل اتکا ربط دادهاند، نظر شما در این خصوص چیست؟
همیشه درصد ساخت داخل و تیراژ تولید، داستان مرغ و تخممرغی است که هرکدام وابسته به تقدم دیگری است. محصولاتی که ساخت داخل کافی ندارند، قیمت تمامشده بالایی دارند. بنابراین از فروش کمتری برخوردار هستند و سرمایهگذاری برای ساخت داخل آنها توجیهپذیر نیست. ماکسیما، - مبلغ چرخگیر دزاشیب - تیانا و سوزوکی ازجمله این محصولات بودند. حالت دوم طراحی و توسعه محصول با برند داخلی است، تجربه سمند در ایرانخودرو و تجربههای مشابه در سایپا نشان داد در طراحی و ساخت یک محصول جدید، سرمایهگذاری و زمان زیادی لازم است ولی درمقابل قیمت تمامشده محصول از شروع تولید مناسبتر خواهد شد. سمند که روی پلتفرم موجود پژو۴۰۵ طراحی شد، بیشاز ۵سال زمان و صدهامیلیاردتومان سرمایه را بهخود اختصاص داد که متاسفانه معمولا از محل سرمایه درگردش شرکت یا از طریق تسهیلات گران بانکی تامین میشد، بهطوریکه به اذعان مدیران ارشد ایرانخودرو بعد از - مبلغ چرخگیر دزاشیب - این پروژه، شرکت برای تامین سرمایه در گردش خود دچار مشکل شده بود. خلاصه کلام آنکه رهبران این صنعت جذب سرمایهگذاری خارجی و دعوت از شرکتهای خودروساز جهانی را برای - مبلغ چرخگیر دزاشیب - مشارکت در انجام پروژهها و - مبلغ چرخگیر دزاشیب - تولید راهحل مناسبی برای مدیریت منابع مالی و زمان دانستند. - مبلغ چرخگیر دزاشیب - طبیعتا اگر شرکت خودروساز مادر - مبلغ چرخگیر دزاشیب - در سرمایهگذاری برای طراحی، ساخت، تولید و فروش مشارکت کند، مشکلات فوقالذکر در طراحی و توسعه محصولات جدید برطرف میشود. البته مزیت اصلی آن که دربرخی موارد مورد غفلت واقع میشود، سرمایهگذاری زنجیره تامین و قطعهسازان خارجی در کشور است که - مبلغ چرخگیر دزاشیب - بهدنبال حضور خودروساز مادر در سرمایهگذاری مشترک اتفاق میافتد و این تجربه پس از امضای قرارداد با رنو و تشکیل شرکت جوینتونچر رنوپارس کاملا مشهود بود. در هر صورت دهه۸۰ در خودروسازی ایران با - مبلغ چرخگیر دزاشیب - دو واقعه بزرگ مذکور آغاز شد.
در مورد مبلغ چرخگیر دزاشیب بیشتر بدانیم
روند تنوعبخشی به بازار و حضور برندهای جدید داخلی در دهه80 را چگونه ارزیابی میکنید؟
بازیگران اصلی بازار - مبلغ چرخگیر دزاشیب - در - مبلغ چرخگیر دزاشیب - دهه 80، گروههای ایرانخودرو و سایپا با بیشاز - مبلغ چرخگیر دزاشیب - ۹۰درصد سهم بازار بودند و گروه بهمن با تیراژ کم ولی حاشیه سود مناسب بهعنوان سومین تولیدکننده دولتی، محصولات تحتلیسانس مزدا را به بازار عرضه میکرد. نیمهدوم دهه 70، - مبلغ چرخگیر دزاشیب - نخستین شرکت خودروسازی در بخش خصوصی ایران راهاندازی شد. شرکت کرمانموتور در استان کرمان تحتلیسانس شرکت دوو کرهجنوبی خودرو «سییِلو» را وارد خطتولید و به بازار عرضه کرد که شروع موفقی برای این شرکت محسوب - مبلغ چرخگیر دزاشیب - میشد. البته تیراژ پایین، ساخت داخل ناچیز و مشخصات ضعیف پلتفرم بهرغم کیفیت نسبتا خوب باعث شد این محصول نتواند با پژو۴۰۵ رقابت موفقی را داشته باشد و درصد کمی از سهم بازار را به خود اختصاص داد. سال ۸۰ با تغییر وزیر صنعت و ریاست سازمانگسترش، مطابق معمول تغییراتی در مدیریت - مبلغ چرخگیر دزاشیب - دو خودروسازبزرگ کشوراتفاق افتاد. در ایرانخودرو؛ آقای منطقی جانشین آقای غروی شد و در سایپا؛ آقای قلعهبانی به جای آقای ابراهیمی سکان - مبلغ چرخگیر دزاشیب - شرکت را بهدست گرفت. حضور یک تیم مدیریتی حرفهای در گروه سایپا که بعد از تغییرات - مبلغ چرخگیر دزاشیب - مدیریتی در دو خودروساز، از ایرانخودرو جدا شده و بههمراه آقای قلعهبانی به سایپا آمده بودند، - مبلغ چرخگیر دزاشیب - ازسویدیگر راهاندازی خط رنگ جدید در زمان مدیریت آقای ابراهیمی در سایپا و همچنین حذف پیکان از سبد تولیدات ایرانخودرو موجب شدند پراید بهعنوان یک محصول اقتصادی و مطابق با توان خرید متوسط جامعه ایران یکهتاز میدان شود و بعد از چند سال تیراژی بیشاز ۶۰۰هزار دستگاه در سال را تجربه کند و سهم بازار سایپا از حدود ۳۰درصد به بیشاز ۵۳درصد برسد و چندسالی شرکت اول ایران از نظر تیراژ تولید و سهم بازار باشد. محصولات تولیدی دهه 80 در ایرانخودرو، پژو206، رانا، سمند، پژو405، پژوپارس، تندر90 و سوزوکی و در - مبلغ چرخگیر دزاشیب - سایپا پراید، ریو، تندر، زانتیا، ماکسیما، مگان، تیانا و قشقایی و تیبا - محصولی با طراحی و برند داخلی -بودند.
بهترین ارائه کننده خدمات مبلغ چرخگیر دزاشیب
روی کار آمدن دولت جدید در سال 84 چه تاثیری بر ادامه این روند داشت؟
روی کار آمدن دولت جدید در سال 84 و حاکمیت دیدگاههای متفاوت در توسعه کشور، موجب تغییرات اساسی در شرایط سیاسی اقتصادی کشور و بهدنبال آن خودروسازی شد. ریاستجمهوری دولت هشتم که انتقاد از خودروسازان را بهعنوان ابزاری برای اخذ رأی در دوره انتخابات مورد استفاده قرارداده بود، با شروع دولت و انتصاب آقایان طهماسبی، محرابیان و غضنفری در وزارت صنعت دوران سختی را به صنعت خودرو ایران تحمیل کرد. اغراقآمیز نیست - مبلغ چرخگیر دزاشیب - اگر بگوییم سیاسیشدن خودروسازی ایران بهمعنای واقعی در این - مبلغ چرخگیر دزاشیب - دوران اتفاق افتاد که اثرات آن همچنان - مبلغ چرخگیر دزاشیب - در این صنعت باقی است. سایپا که دوران طلایی و پرسودی را داشت، چشم مردان سیاست را بهسمت - مبلغ چرخگیر دزاشیب - خود خیره کرد و برای فتح صندلی مدیریتی آن بین جناحهای مختلف رقابت سنگینی در گرفت، بهطوریکه در این دوران شاهد صحنههایی از عزلونصب مدیران در شرکتهای خودروسازی بودیم که - مبلغ چرخگیر دزاشیب - تکرار آن قابلتصور نیست. شرایط تحریمی از یکطرف و سوءمدیریت در فضای سیاسی، اقتصادی و صنعتی کشور - مبلغ چرخگیر دزاشیب - از طرف دیگر و حضور برخی مدیران کمتجربه در صنعت خودرو - مبلغ چرخگیر دزاشیب - موجب شد این صنعت از نقطه اوج خود در نیمه نخست دهه 80 به مرز سقوط در ابتدای دهه 90 نزدیک شود.
مبلغ چرخگیر دزاشیب با تنوع بسیار
نقاط - مبلغ چرخگیر دزاشیب - قوت و ضعف دهه 80 را در صنعت خودرو کشور چگونه دستهبندی میکنید؟
دهه 80 صنعت خودرو کشور بیشترین حجم تولید را در تاریخ خود تجربه کرد و موفق شد رکوردی بیشاز ۱.۶۵میلیون دستگاه را ثبت کند .اما متاسفانه در این دهه - مبلغ چرخگیر دزاشیب - با افراط در صدور مجوزهای بیحساب و کتاب برای تاسیس خودروسازی، تعداد زیادی بنگاههای غیراقتصادی در کشور ایجاد شد که هماکنون ورشکستهاند یا با مشکلات عدیده دستوپنجه نرم میکنند. ظهور دهها خودروساز در بازار حداکثر 1.5میلیونی که امکان صادرات هم برایش میسر نیست، نشانههایی از نبود استراتژی در سطح متولیان صنعت کشور در آن دهه بود. در این دهه نخستین قرارداد سرمایهگذاری خارجی بعد از انقلاب در صنعت خودرو ایران امضا شد و با وجود نقاط ضعفی که - مبلغ چرخگیر دزاشیب - درآن مشاهده شد ولی در نوع خود یکی از بهترین اتفاقات این صنعت محسوب میشود که راه را برای مدیریت - مبلغ چرخگیر دزاشیب - شرکتهای توسعهیافته در بخشی از صنعت خودرو ایران باز کرد. پروژه تندر90 بهرغم مشکلات عدیده - مبلغ چرخگیر دزاشیب - در شروع و راهاندازی نشان داد برای تولید باکیفیت، انتقال دانشفنی و رشد و توسعه صنعت خودرو ایران، سرمایهگذاری خارجی در این صنعت بهعنوان یکی از بهترین راهحلهاست. البته ایدهال آن است که جوینتونچری فیمابین شرکتهای خودروساز خارجی - مبلغ چرخگیر دزاشیب - و بخش خصوصی شکل بگیرد و دولت در جایگاه حاکمیتی بستر مناسب را برای حمایت و توسعه فراهم آورد.
مبلغ چرخگیر دزاشیب برای شما در کمترین زمان
اما در همان دوران نیز برخی انتقادها درخصوص نوع قرارداد پلتفرم مشترک با رنو مطرح میشد...
بله اما کسانیکه شاهد فرایند برگزاری مناقصه، مذاکرات و توافقات بودند، بهخوبی میدانند شرایط سیاسی و اقتصادی حاکم بر کشور معمولا قدرت چانهزنی و حصول همه اهداف را در قراردادها میسر نمیکند. بهعنوانمثال یکی از آن موارد، حضور فقط یک داوطلب بین خودروسازان جهانی برای سرمایهگذاری در ایران و آن هم شرکت رنو فرانسه بود. این در حالی است که برگزارکنندگان مناقصه علاقه زیادی به حضور شرکتهای آلمانی و ژاپنی و حتی کرهای در این مناقصه بزرگ داشتند. اما متاسفانه بهرغم مزایای بسیار خوب این سرمایهگذاری مسائل مختلفی که باید در مصاحبه - مبلغ چرخگیر دزاشیب - جداگانهای به آن پرداخت، مانع حضور ایشان شد. طبیعتا - مبلغ چرخگیر دزاشیب - وقتی فقط یک گزینه وجود دارد، مذاکره مطابق - مبلغ چرخگیر دزاشیب - میل بهنتیجه نخواهد رسید. اگرچه به نظر من با توجه به مشکلات مذکور و بهعنوان نخستین تجربه بسیارخوب و حرفهای، مذاکره و امضای قرارداد مدیریت شد اما آنچه از اهمیت ویژهای برخوردار است و باید بهطور جداگانه مورد بحث قرار بگیرد، این است که بهرغم آنکه دولت و وزارتخانه - مبلغ چرخگیر دزاشیب - یکپارچه - مبلغ چرخگیر دزاشیب - از انجام آن حمایت میکردند اما شاهد حاشیهها و کارشکنیهای فراوانی در انجام این توافقنامه توسط سایر بخشها بودیم، بهطوریکه چند سالی پروژه با تاخیر مواجه و متاسفانه با حاکمیت دولت هشتم مخالفتها حتی در سطح دولت نیز نمایان شد. خسارت بزرگ آنجا بود که قطعهسازان و سایر خودروسازان خارجی که با دقت و محافظهکارانه منتظر نتیجه این قرارداد - مبلغ چرخگیر دزاشیب - بودند تا به بازار ایران ورود کنند، همگی عقبنشینی کردند و فرصت بزرگی از صنعت این - مبلغ چرخگیر دزاشیب - کشور رخت بربست. این نشان میداد ساختار دولتی ایران برای توسعه صنعتی دارای اشکالاتی اساسی است که برآمده - مبلغ چرخگیر دزاشیب - از عدم توسعه فکری و مخصوصا سیاسیشدن صنایع بزرگ است .
اطلاعات بیشتر در مورد مبلغ چرخگیر دزاشیب اینجا است
چه شد که در این دهه خودروسازان به - مبلغ چرخگیر دزاشیب - فکر دوگانهسوز کردن خودروها افتادند؟
بهدلیل مشکلات ناشیاز تحریمها نیمهدوم دهه 80 خودروسازان ملزم به دوگانهسوز کردن کلیه تولیدات خود شدند. سیانجیسوز کردن خودروها یک تصمیم افراطی و غیرکارشناسی بود و موجب صرف هزینههای سنگین - مبلغ چرخگیر دزاشیب - و نارضایتیهایی - مبلغ چرخگیر دزاشیب - برای مشتریان شد. البته با تغییر موضع وزارت نفت، سهم خودروهای تولیدی گازسوز به کمتر از 20درصد کاهش یافت و جالب آنکه قبلا یکبار برای LPG این خطا تجربه شده بود .
مبلغ چرخگیر دزاشیب
حضور سازمان استاندارد و محیطزیست در بحث خودرو در آن دهه چگونه بود؟
در این دهه سازمانهایی مانند استاندارد و محیطزیست که بهدلیل کمکاری سنوات گذشته مورد انتقاد رسانهها واقع شده بودند، به صورت افراطی به این صنعت ورود کردند. گویا تصمیم داشتند جبرانمافات کنند. بنابراین تدوین برخی استانداردهای اجباری بدون آنکه شرایط محیطی و زیرساختهای مربوط به آنها فراهم باشد، خودروسازان را با چالش بسیار بزرگی مواجه کرد. سازمان استاندارد، محیطزیست و پلیس نیز از سیاستزدگی بیبهره نبودند و هرکدام با درک شرایط سیاسی کشور بهنحوی بر این صنعت تاختند. اگرچه اصل موضوع خوب و لازم بود ولی متاسفانه گاهی اوقات در این کشور مانند جهان توسعهنیافته کارهای خوب را هم بد انجام میدهیم یا دچار افراط و تفریط میشویم. فشارهای استاندارد و ممانعت از شمارهگذاری - مبلغ چرخگیر دزاشیب - برای تولیدات جاری موجب شدند در شرایط تحریمی نیمهدوم دهه 80 خودروسازان پروژههای توسعه محصول را رها کنند و به تطبیق محصولات جاری خویش با استانداردهای جدید بپردازند و این بهمعنای سرمایهگذاریهای سنگین برای محصولات قدیمی است که - مبلغ چرخگیر دزاشیب - وقت حذف آنها از خط تولید فرا رسیده بود. بنابراین - مبلغ چرخگیر دزاشیب - بهجای حذف - مبلغ چرخگیر دزاشیب - خودروهای قدیمی از چرخه تولید، - مبلغ چرخگیر دزاشیب - ارتقای استاندارد و افزایش طول عمر آنها ناخواسته در دستور - مبلغ چرخگیر دزاشیب - کار قرار گرفت. بدین ترتیب پراید، پژو 405، نیسان جونیور (نیسان قدیمی زامیاد)، وانت پیکان و... که قرار بود قبل از دهه 90 از خطوط تولید کنار بروند، با ورود - مبلغ چرخگیر دزاشیب - به دهه 90 همچنان در بازار - مبلغ چرخگیر دزاشیب - جولان میدادند.
آیا درباره مبلغ چرخگیر دزاشیب سوال دارید؟ از ما بپرسید
در بحث واردات خودرو در دهه 80 چگونه عمل شد؟
در دهه 80 با افزایش درآمدهای نفتی واردات خودرو بیشاز پیش با افزایش روبهرو شد و تعرفه واردات از 90 به 40 درصد تقلیل یافت. بنابراین صنعتی که از هرسو دچار مشکلات عدیده شده بود و از مدیران سیاسی و تصمیمات اشتباه اقتصادی رنج میبرد، با ورود خودروهای مدرن خارجی و تغییر ذائقه بازار بیشاز پیش مورد هجمه رسانهها قرار گرفت، بهطوریکه در برخی زمانها علاوهبر مردم قوای سهگانه و برخی مسئولان نظامی هم از حمله به این صنعت دریغ نمیکردند. کار بهگونهای شد که هر خبرنگار و مجری یا مسئولی که میکروفونی بهدست میآورد با لعن خودروسازان شروع میکرد تا سخنانش مطلع جذابتری داشته باشد. در هر صورت دهه 80 با تمام خوبیها و بدیهایش برای این صنعت تجربه و درسی بزرگ به همراه داشت و آن اینکه راه نجات این صنعت، خصوصیسازی صحیح و رفع سیاستزدگی از مدیریت آن است. - مبلغ چرخگیر دزاشیب - البته همانطور که در مصاحبههای قبلی گفتم این فرایند در کشور ما زمانبر و وابسته به توسعه فکری و سیاسی است.